Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.
Nieuws en kennis

Bijeenkomst 6 van het Papili-programma: fase rups voltooid

Ervaringsverhaal
Nieuws & kennis
10
November 2022

Bijeenkomst 6 van het Papili-programma: fase rups voltooid

Door de persoonlijke ervaringen raak je gesloten. Delen wat je voelt is moeilijk om te delen. Het kan zelfs tegen je worden gebruikt. Je raakt hierdoor gesloten. In het Papili-programma werken wij er in fases naartoe om je omgeving weer te leren te vertrouwen en je open te stellen voor de toekomst. Bijeenkomst 5 is essentieel voor de kandidaat om dit ook individueel te kunnen doen, zonder hulp van een professional. Fase 5 en 6 sluiten daarom zo goed op elkaar aan, omdat het de kandidaat stimuleert weer te durven te praten, niet over het verleden, maar juist de toekomst.

‘’In deze fase geven wij het eerste certificaat uit. Het certificaat staat symbool als het bereiken van een mijlpaal in het Papili-programma. Een persoonlijke verzilvering voor de kandidaat. Wij hebben het eerste doel behaald en daar mogen de kandidaten trots op zijn, aldus Fereshteh.’’

Doelstellingen creëren 

Bijeenkomst 6 stond volledig in het teken van doelen bereiken. Door een doel te stellen kun je ergens naartoe werken. Een doel behalen geeft een voldaan en succesvol gevoel. Of het doel nou groot of klein is. Het kan lastig zijn om de juiste doelen te stellen. Als je voor jezelf nog geen persoonlijke als werkgerelateerde doelen hebt gesteld. 

De Papili professionals zijn in deze bijeenkomst de gids in het formuleren van persoonlijke doelen. Om een doel te kunnen stellen moeten wij een stip op de horizon leggen. Welk pad gaat de kandidaat bewandelen om te komen tot haar beoogde doel? Wij dagen de kandidaat uit om te durven dromen. Dat is niet makkelijk als de toekomst uitzichtloos was door het verleden. 

Durven te dromen

Samen ontdekken wat de kandidaat echt het allerliefst wil doen. Durven te dromen is nodig daadwerkelijk veranderingen te realiseren. Je bent bang om teleurgesteld of uitgelachen te worden wanneer je een (te) grote droom zou hebben. In deze bijeenkomst denken wij zonder beperkingen en bewonderen wij elkaar. Als eerste moet je dan weer leren om te dromen. Wij drukken dit niet alleen uit in woord, maar ook visueel. Dat delen wij met elkaar, zodat de kandidaat het ook durft te vertellen. En dat is precies het doel van deze bijeenkomst. Het verleden heeft de toekomst soms uitzichtloos gemaakt, maar wij willen juist het perspectief naar boven halen.

Persoonlijk plan korte- en lange termijn

Het mag zeker een uitdaging voor je zijn om je doel te kunnen behalen, maar het moet wel mogelijk blijven en realistisch. In deze bijeenkomst creëren wij per kandidaat een eigen persoonlijk plan. Door te durven dromen zien en horen wij een rode draad, de koers en alle fases om naar het doel te werken. Hoe bereikt de Papili haar doel of zelfs werkelijke droom?

Een Papili moet helaas opnieuw beginnen. Jezelf opnieuw bewijzen. Een eigen fundament bouwen. Wij willen elke stap formuleren als een doel om de droom te realiseren. Hierdoor krijgt een droom perspectief en geeft het motivatie om door te blijven gaan. 

Certificaat: fase rups voltooid

De bijeenkomst werd afgesloten door een ritueel van dankbaarheid te maken, te evalueren en te kijken wat er aan het eind nog nodig is om ruimte aan te geven en of er deelnemers zijn die er behoefte aan hebben om een individueel proces te kunnen of willen volgen.

De deelnemers zijn nu officieel overgedragen aan de trainers voor fase Cocon.

Pilot starten in uw gemeente?

Wij vertellen u graag meer over het Papili-programma voor uw gemeente. Het Papili-programma is landelijk beschikbaar en geschikt voor elke gemeente. Wij introduceren u graag het Papili-programma middels onze demo gericht op uw gemeente. Kom met ons in contact via info@papili.nl

 

 

Ander nieuws en weetjes

Andere ervaringsverhalen

Fase rups is officieel voltooid. De kandidaten hebben een persoonlijke mijlpaal bereikt. Het behalen van het certificaat Rups. De eerste fase in het Papili-programma. 

Herkennen, meditatie en focus op spiegeltechniek. Een methodiek van combinaties om te leren gaan met de pijnlijke herinnering.

Onder begeleiding van 2-voudig kickboks wereldkampioen - zelfredzaamheid in combinatie met zelfvertrouwen en zelfverdediging.