Laten we samen terugkijken op een zeer geslaagd evenement! Een unieke gelegenheid in samenwerking met de Gemeente Weert waar experts en deelnemers samenkomen om te leren, te delen en te groeien. Een waardevolle uitwisseling van kennis en ervaringen.
De reis naar een Papili: de volgende bestemming - Cocon
De reis naar een Papili: de volgende bestemming - Cocon
Fase rups is officieel voltooid. De kandidaten hebben een persoonlijke mijlpaal bereikt. Het behalen van het certificaat Rups. De eerste fase in het Papili-programma.
‘’Een belangrijke persoonlijke mijlpaal voor de kandidaten. In het programma staan drie kernwaarden centraal: groei, verbinding en dankbaarheid. In de eerste fase creëren wij de vertrouwde basis. Het behalen van deze mijlpaal karakteriseert onze kandidaten. De wil om te slagen! Afgelopen bijeenkomst werden wij door de volgende herinnering er even aan herinnerd waar wij dit alles voor doen. ‘Thuis gaat de tijd heel langzaam, maar hier tijdens de bijeenkomsten vliegt de tijd’, aldus Fereshteh Moradi - trainer/therapeut.''
Start fase Cocon
In de volgende fase verpoppen de kandidaten tot cocon, om uiteindelijk de vleugels uit te slaan tot een Papili. De rups ontwikkelt zich middels fases als het ware tot een volwaardige vlinder, en vliegt uit naar zijn eigen doel binnen de samenleving, zoals (vrijwilligers)werk en/of opleiding. En draagt zo bij aan de samenleving.
In deze nieuwe fase kijken de professionals niet naar wat er bij komt kijken, maar wat er bij de persoon ontbreekt aan competenties, maar wat nog dόόr ontwikkelt kan worden en wat daarbij nodig is. Erkenning van de competenties en talenten van een persoon vergroot het zelfvertrouwen van de deelnemer!
Eerste bijeenkomst Cocon
In deze bijeenkomst staat de interculturele communicatie gericht op de Nederlandse samenleving centraal. Het verschil tussen de eigen culturele achtergrond en de Nederlandse maatschappij qua waarden, normen en gewoonten. Dit is natuurlijk wennen.
In deze bijeenkomst verdiepen wij ons samen in deze verschillen. Er zijn ongeschreven normen en waarden, maar ook wet- en regelgeving verschillen in vergelijking met Nederland. Wij willen de kandidaat bewust maken dat je te maken gaat krijgen met cultuurverschillen. De ene cultuur hoeft niet per se beter of slechter te zijn dan de andere, het is meer een kwestie van je open te stellen voor wat nieuw is. Als mens kun je daar veel van leren en in groeien. Hoe ga je je aanpassen aan de Nederlandse samenleving zonder je eigen identiteit hierbij te verliezen?
Voor vluchtelingen door vluchtelingen
Vandaag hebben wij 2 gastsprekers uitgenodigd met een vlucht verleden. Zij hebben hun persoonlijk verhaal gedeeld over hun leven in Nederland. De positieve en negatieve ervaringen, want van beide ervaringen kunnen de kandidaten leren. Een interactieve sessie onder begeleiding van een professioneel geschoolde trainer van Stichting Papili! Het geeft de kandidaten de gelegenheid om vragen te stellen. Dat maakt deze bijeenkomst extra leuk!
‘'Vandaag geleerd dat de taal het belangrijkst is en dat ik daarna de kansen kan pakken.''
Pilot starten in uw gemeente?
Wij vertellen u graag meer over het Papili-programma voor uw gemeente. Het Papili-programma is landelijk beschikbaar en geschikt voor elke gemeente. Wij introduceren u graag het Papili-programma middels onze demo gericht op uw gemeente. Kom met ons in contact via info@papili.nl.
Ander nieuws en weetjes
Andere ervaringsverhalen
Wereldvluchtelingendag 2024🟠🔵
Op deze dag willen we een extra ode brengen aan alle Papili's (en in opleiding) voor het voltooien van het Papili programma. Van getraumatiseerde vluchteling naar een zelfredzaam persoon integreren met een uniek programma.
Uitnodiging: Papili symposium 10 juni
Bezoek de eerste editie van het Papili Symposium, georganiseerd in samenwerking met de gemeente Weert. Het evenement is toegewijd aan het bevorderen van integratie binnen Nederland en het delen van expertise. Ga de dialoog aan en laat je inspireren als expert op het gebied van integratiebeleid.