Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.
Nieuws en kennis

De volgende bestemming in onze reis naar Cocon: motivatiebrief en CV

Ervaringsverhaal
Nieuws & kennis
25
November 2022

De volgende bestemming in onze reis naar Cocon: motivatiebrief en CV

Een stapje dichterbij in onze reis naar een Papili. Afgelopen donderdag hebben onze kandidaten weer een nieuwe bestemming bereikt. Het doel van deze bijeenkomst is het maken van een motivatiebrief en CV, maar ook welke zaken je nog meer moet regelen.

‘’Wat zijn je dromen en hoe ga je die waarmaken in de praktijk? Nederland heeft een ambitieuze arbeidsethos. Binnen de meeste gezinnen werken beide partners en werken zij hard aan hun persoonlijke carrière doelen. Nederland is ingericht op ‘’Werkend Nederland’’. In Nederland kunnen wij gebruik maken van professionele KinderOpvang. Welke zaken moet je nog meer daarvoor regelen, zoals kinderopvang, toeslagen, vervoer, enz.?

Daarnaast stelt de overheid toeslagen beschikbaar als tegemoetkoming. Het klinkt allemaal vanzelfsprekend, maar dit is niet vanzelfsprekend voor onze kandidaten. Wij moeten onze kandidaten hier bewust van maken, zodat zij zelfstandig aan de slag kunnen, aldus Fereshteh Moradi - trainer/therapeut.

Je droombaan vinden

Samen met een professioneel geschoolde trainer van Stichting Papili zijn de kandidaten interactief aan de slag gegaan. De Papili professional ondersteunt de kandidaten hun droombaan vorm te geven met de moodboard methode. De stip op de horizon!

In de vorige bijeenkomsten hebben de kandidaten geleerd te durven dromen en doelen te stellen. Dat komt nu goed van pas! Ambitie is goed, maar als de droombaan nog te ambitieus is, dan kijken wij welke baan in lijn ligt met het toekomstperspectief van de droombaan. Bij het begin beginnen.

Nederland is koploper op digitaal vlak. Je kunt makkelijk via het internet en een zoekmachine kiezen tussen groot aanbod vacatures. Het aanbod is groot en dat maakt het lastiger. De professionals van Papili helpen de kandidaten bewust te maken waar hun voorkeur naar uitgaat, zodat zij gericht kunnen oriënteren. 

Een persoonlijke motivatiebrief en CV

Je hebt je droombaan gevonden en wil graag solliciteren op de baan. Maar hoe pak je het aan? 

Wanneer je gaat solliciteren voor een nieuwe baan wordt er vaak gevraagd om een motivatiebrief te schrijven. Een motivatiebrief kan zomaar het verschil maken om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Daarom loont het om tijd en moeite te steken in het schrijven van een goede motivatiebrief. In deze bijeenkomst leren wij de kandidaat over wat voor werk je precies zoekt en waarom juist de kandidaat hiervoor geschikt is. 

Daarnaast kijken wij samen met de kandidaat of de functie past in de condities van de privé situatie en wat ervoor nodig is om het mogelijk te maken. Waar heeft de kandidaat recht op en waar kan zij gebruik van maken.

‘’Reactie kandidaat: had ik maar eerder deze training gehad, dan had ik mijn tijd beter benut.''

Digitaal solliciteren

Om een echte Papili te worden moet je grenzen willen verleggen en durven te groeien. Komt een statische motivatiebrief wel tot zijn recht in de praktijk? Beschrijven de woorden voldoende ambitie van de kandidaat? Wij gaan daarom een stapje verder. Wij gaan de sollicitatie vastleggen op video en insturen als sollicitatie. Wij willen dat de kandidaten opvallen tussen al andere brieven. De kandidaten kunnen ook terugkijken en leren van de video. Een zelfreflectie. Een persoonlijke sollicitatie aan de toekomstige werkgever. Door grenzen te verleggen groeien de kandidaten.

Onze Papili professional heeft een plant gekregen van een van de kandidaten. Het was Docentendag in Turkije. De kandidaat vond dat zij ze veel van de Papili-professional heeft geleerd en daarom dit verdiend had.

Pilot starten in uw gemeente? 

Voor vluchtelingen door vluchtelingen

Wij vertellen u graag meer over het Papili-programma voor uw gemeente. Het Papili-programma is landelijk beschikbaar en geschikt voor elke gemeente. Wij introduceren u graag het Papili-programma middels onze demo gericht op uw gemeente. Kom met ons in contact via info@papili.nl

Ander nieuws en weetjes

Andere ervaringsverhalen

Laten we samen terugkijken op een zeer geslaagd evenement! Een unieke gelegenheid in samenwerking met de Gemeente Weert waar experts en deelnemers samenkomen om te leren, te delen en te groeien. Een waardevolle uitwisseling van kennis en ervaringen.

Op deze dag willen we een extra ode brengen aan alle Papili's (en in opleiding) voor het voltooien van het Papili programma. Van getraumatiseerde vluchteling naar een zelfredzaam persoon integreren met een uniek programma.

Bezoek de eerste editie van het Papili Symposium, georganiseerd in samenwerking met de gemeente Weert. Het evenement is toegewijd aan het bevorderen van integratie binnen Nederland en het delen van expertise. Ga de dialoog aan en laat je inspireren als expert op het gebied van integratiebeleid.