Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.
Nieuws en kennis

Bijeenkomst 5 van het Papili-programma

Ervaringsverhaal
Nieuws & kennis
3
November 2022

Bijeenkomst 5 van het Papili-programma

Herkennen, meditatie en focus op spiegeltechniek.

Afgelopen bijeenkomst was een groot succes! De kandidaten konden ‘’in de ring’’ stappen met Sarah Debaieb. Sarah is een inspiratie als sterke zelfstandige zelfredzame vrouw. Een hele sterke, namelijk: 2x wereldkampioen kickboksen en aanstaande moeder. Naast alle andere persoonlijke mijlpalen die Sarah bereikt heeft.

‘’Het is fijn om op deze manier iets te kunnen betekenen voor deze vrouwen. Wij hebben samen plezier gehad. Naast de sportiviteit hebben wij ook plezier gehad. Er is veel gelachen, maar ik noem het vooral toelachen. Er heerst een sterke verbondenheid binnen de groep, aldus Sarah Debaieb.’’

Innerlijke kracht voor het dagelijkse leven

De combinatie van Sarah en kickboksen was een fijne methode voor de kandidaten. Het is een methode om juist je emotie te tonen. Dit was een moment om jezelf te confronteren met de emotie. Maar ook om te laten zien hoe sterk je eigenlijk al wel niet bent. De innerlijke kracht die zij hebben ervaren, te gebruiken in het dagelijks leven. Dit gebruiken als doorzettingsvermogen, niet stoppen, geloof in je eigen kracht..

De herinneringen een speciaal plekje geven

In deze volgende bijeenkomst staat alles wat te veel is van wat je meegemaakt hebt, eruit halen en op een speciale manier een plekje geven. In combinatie met meditatie wondervolle energie geven aan de plekjes die schade hebben opgelopen.

Het is belangrijk om eerst te herkennen wat de pijnlijke herinneringen zijn. Dat is een persoonlijke confrontatie. Maar wij doen dit samen. Wij snappen elkaar en zijn begripvol voor elkaar. Hierdoor zitten wij samen op dezelfde golflengte. Vandaag werken wij met de spiegeltechniek. Onbewust doen wij dit dus al, maar vandaag staat deze methodiek centraal.

Vandaag spiegelen wij ons gedrag, houding en onze manier van spreken. Dit heeft een bepaalde invloed op je leven. Door de spiegeltechniek te combineren met meditatie leren wij om deze pijnlijke herinneringen te beheersen. Het heet niet voor niks een herinnering. Dus ontnemen kan niet, maar wij kunnen het wel een plekje geven en er mee leren omgaan. Minder invloed op het leven van de kandidaat en meer ruimte voor de positieve dingen die komen gaan.

Fase RUPS voltooid

Als individu is dit een grote sprong in het Papili-programma, maar ook als groep. En hiermee de laatste bijeenkomst van de 1e fase: RUPS. Wij leren elkaar nog beter te begrijpen. De bijeenkomsten sluiten naadloos op elkaar aan met een opbouwend karakter. Telkens een stapje dichterbij het ontpoppen tot een Papili.

Pilot starten in uw gemeente?

Wij vertellen u graag meer over het Papili-programma voor uw gemeente. Het Papili-programma is landelijk beschikbaar en geschikt voor elke gemeente. Wij introduceren u graag het Papili-programma middels onze demo gericht op uw gemeente. Kom met ons in contact via info@papili.nl.

Ander nieuws en weetjes

Andere ervaringsverhalen

Laten we samen terugkijken op een zeer geslaagd evenement! Een unieke gelegenheid in samenwerking met de Gemeente Weert waar experts en deelnemers samenkomen om te leren, te delen en te groeien. Een waardevolle uitwisseling van kennis en ervaringen.

Op deze dag willen we een extra ode brengen aan alle Papili's (en in opleiding) voor het voltooien van het Papili programma. Van getraumatiseerde vluchteling naar een zelfredzaam persoon integreren met een uniek programma.

Bezoek de eerste editie van het Papili Symposium, georganiseerd in samenwerking met de gemeente Weert. Het evenement is toegewijd aan het bevorderen van integratie binnen Nederland en het delen van expertise. Ga de dialoog aan en laat je inspireren als expert op het gebied van integratiebeleid.