Fase rups is officieel voltooid. De kandidaten hebben een persoonlijke mijlpaal bereikt. Het behalen van het certificaat Rups. De eerste fase in het Papili-programma.
Papili-programma🟠🔵Lotgenoten ontmoeten elkaar
Papili-programma🟠🔵Lotgenoten ontmoeten elkaar
𝗣𝗮𝗽𝗶𝗹𝗶-𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗺𝗮🟠🔵Lotgenoten ontmoeten elkaar
In deze bijeenkomst staat vertrouwen centraal. Vertrouwen is een fundamenteel element voor de mentale gezondheid als vluchteling. Na het ervaren van gebeurtenissen, biedt het opbouwen van vertrouwen een gevoel van stabiliteit en veiligheid. Vertrouwen is de lijm van sociale integratie. Het vormt de kern van het welzijn, de integratie en de succesvolle deelname van vluchtelingen aan hun nieuwe samenleving. Het creëren van een fundament van stabiliteit en verbondenheid die de veerkracht deze individuen versterkt.
Wat wij willen voorkomen is: sociale isolatie. Vertrouwen hebben moedigt vluchtelingen aan om deel te nemen aan gemeenschapsactiviteiten en relaties op te bouwen, wat essentieel is om onderdeel te worden van de maatschappij, aldus Feresteh Moradi – Hoofdtrainer Papili.
- Toegang tot hulpbronnen en instanties
- Vertrouwen vergemakkelijkt de toegang tot noodzakelijke hulpbronnen en diensten. Vluchtelingen moeten vertrouwen hebben in hulporganisaties, overheidsinstanties en lokale gemeenschappen om effectieve ondersteuning te ontvangen.
- Onderwijs en werkgelegenheid
- Voor vluchtelingen is vertrouwen in het onderwijssysteem en op de werkplek van cruciaal belang. Het vergroot de kans op educatieve en professionele kansen, wat op zijn beurt de zelfredzaamheid bevordert. Vertrouwen vergemakkelijkt de toegang tot noodzakelijke hulpbronnen en diensten. Vluchtelingen moeten vertrouwen hebben in hulporganisaties, overheidsinstanties en lokale gemeenschappen om effectieve ondersteuning te ontvangen.
Het opbouwen van vertrouwen draagt bij aan het versterken van de eigenwaarde van vluchtelingen. Het geeft hen het gevoel dat ze gewaardeerd worden en dat ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.
Om deze stap te kunnen maken moet je zelfvertrouwen terugwinnen of zelfs krijgen. Hiervoor passen wij in deze bijeenkomst meditatie en mindfulness toe. Om de beoefening effectief te integreren vindt deze bijeenkomst plaats onder begeleiding van een psychodynamisch trainer. Meditatie en mindfulness kunnen krachtige hulpmiddelen zijn voor vluchtelingen die werken aan het herwinnen van zelfvertrouwen na mogelijk traumatische ervaringen. Het is belangrijk om deze praktijken met geduld en zelfliefde te benaderen. Consistente beoefening van meditatie en mindfulness kan niet alleen helpen bij het verminderen van angst en stress, maar ook bij het opbouwen van een sterker gevoel van zelfvertrouwen en welzijn.
In samenwerking met gemeenten. Informeer naar de mogelijkheden voor uw gemeente:
Deze nieuwe pilot is in samenwerking met de gemeente Weert gelanceerd die specifiek gericht is op jonge vluchtelingen.
Van rups, naar cocon tot een Papili 🦋!
Ander nieuws en weetjes
Andere ervaringsverhalen
Bijeenkomst 6 van het Papili-programma: fase rups voltooid
Fase rups is voltooid! In deze fase geven wij het eerste certificaat uit. Het certificaat staat symbool als het bereiken van een mijlpaal in het Papili-programma.
Bijeenkomst 5 van het Papili-programma
Herkennen, meditatie en focus op spiegeltechniek. Een methodiek van combinaties om te leren gaan met de pijnlijke herinnering.