Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.
Nieuws en kennis

Papili Programma🟠🔵 Bouwen aan vertrouwen

Ervaringsverhaal
Nieuws & kennis
22
December 2023

Papili Programma🟠🔵 Bouwen aan vertrouwen

De recente bijeenkomst was een waardevolle sessie! Het opbouwen van onderling vertrouwen om tot de kern van de kwesties te komen, was een belangrijk aspect. Het vereist moed om jezelf bloot te stellen, en dat gebeurt niet in één keer. Het proces moet zorgvuldig en stap voor stap plaatsvinden.

Alle energie loslaten

Om als groep samen in beweging te komen en een energieke start te maken, beginnen we de bijeenkomst met een sportieve activiteit. Hierbij laten we even alle energie los. Onder leiding van topsporter Shamy zetten we de sportactiviteit in gang, waardoor de bijeenkomst een extra dynamische en inspirerende dimensie krijgt.

Omarmen van je geschiedenis

Het wegdrukken van ervaringen lost niets op. Het blijft je functioneren negatief beïnvloeden en blijft een negatieve bron voor je gevoel en welzijn. Deze geschiedenis van ervaringen moet je leren inpassen in je leven, je moet er mee leren leven, je moet weten wat het teweeg brengt en leren hoe daarmee om te gaan.

En dan gebeurd het...wanneer emoties worden aangeraakt, is het de verantwoordelijkheid van een professional om ondersteuning te bieden, aangezien daar zowel de pijn als de mogelijke oplossing verscholen ligt - aldus - Hoofdtrainer Papili Fereshteh Moradi.

Elkaar vertrouwen

In het intense moment van de bijeenkomst zagen wij de emoties van deelnemers hoog oplopen. Een oefening diep geworteld in hun persoonlijke geschiedenis had sterke reacties uitgelokt, met zichtbare tekenen van stress en emotionele onrust. Als trainer is het cruciaal om de sfeer te herstellen en de juiste benadering toe te passen. Wij herkende de noodzaak van onmiddellijke interventie en implementeerde rustige, ademhalingsgerichte technieken om de groep te kalmeren. Door deelnemers aan te moedigen zich bewust te worden van hun ademhaling en hen te begeleiden bij langzame, diepe inademingen, creëerde wij een kalmerende atmosfeer. Wij herinnerde hen eraan dat ze veilig waren in de ruimte, dat hun emoties werden erkend en dat er ruimte was voor hun reacties.

Als trainer benadrukte ik ook het belang van zelfzorg en gaf ik suggesties voor deelnemers om op een comfortabele manier hun emoties te uiten. Ik moedigde aan tot open communicatie en nodigde deelnemers uit om hun ervaringen te delen als ze dat wilden, terwijl ik ervoor zorgde dat dit op een respectvolle en ondersteunende manier gebeurde. Door empathisch te luisteren en begrip te tonen voor de diepgaande emoties die naar boven kwamen, kon ik de groep geleidelijk aan kalmeren. Wij gaven de ruimte voor individuele verwerking en moedigde aan tot een gevoel van gemeenschappelijke steun.

Aan het einde van de sessie zagen wij een positieve verschuiving. De deelnemers, hoewel aanvankelijk overweldigd door emoties, voelden zich gehoord en ondersteund. Ze begonnen zich op hun gemak te voelen bij de groep en voelden de kracht van collectieve veerkracht. Deze ervaring benadrukte het belang van gevoeligheid, empathie en een doordachte aanpak bij het werken met trauma. Het is een herinnering aan de transformerende kracht van zorgvuldig toegepaste technieken en een veilige, ondersteunende omgeving bij het omgaan met diepe emoties.

Het vervult ons met dankbaarheid als groep dat we deze stap hebben bereikt en samenwerken naar onze volgende mijlpaal. Het is een duidelijk teken van het vertrouwen dat we in elkaar hebben opgebouwd.

Ander nieuws en weetjes

Andere ervaringsverhalen

Fase rups is voltooid! In deze fase geven wij het eerste certificaat uit. Het certificaat staat symbool als het bereiken van een mijlpaal in het Papili-programma.

Herkennen, meditatie en focus op spiegeltechniek. Een methodiek van combinaties om te leren gaan met de pijnlijke herinnering.

Onder begeleiding van 2-voudig kickboks wereldkampioen - zelfredzaamheid in combinatie met zelfvertrouwen en zelfverdediging.