Jasper Bernard heeft vanuit Samen aan de Slag en Springplank bijgedragen als coach bij het opzetten van Stichting Papili.

Delen en verwerken
Zes groepsbijeenkomsten met 10 tot 12 deelnemers en een professioneel geschoolde trainer. Belangrijke thema's zijn trauma- en/of rouwverwerking, vertrouwen, herkenning en doelen.
Vorming en ontwikkeling
Vier groepsbijeenkomsten waarin we drijfveren, talenten en competenties ontdekken. Belangrijke thema's zijn solliciteren, cultuurverschil, sport en praktische vaardigheden, zoals bijvoorbeeld het regelen van kinderopvang.
Inburgering en bijdragen
In zo'n 3 tot 6 maanden zoekt de vluchteling onder begeleiding van een coach naar een geschikte studie, stage of baan.
Op dit moment zijn wij actief in de regio Zuid-Oost Brabant.
Een visuele weergave van het Papili-programma
Jasper Bernard heeft vanuit Samen aan de Slag en Springplank bijgedragen als coach bij het opzetten van Stichting Papili.
Ik ben Elly, puur Nederlands, maar in hart en nieren toch een Papili! Ongeveer 30 jaar geleden heb ik vanuit mijn interesse voor andere culturen, de Ekube opleiding Maatschappelijke Werk en Dienstverlening gevolgd. Een aparte opleiding voor studenten met een migranten- en/of vluchtelingenachtergrond met als specialisatie allochtonenhulpverlening. Ik was de enige Nederlandse student.
Ik ben Fereshteh Moradi, iemand die als vluchteling naar Nederland is gekomen en die inmiddels al heel veel jaren werkzaam is binnen de hulpverlening.