Laten we samen terugkijken op een zeer geslaagd evenement! Een unieke gelegenheid in samenwerking met de Gemeente Weert waar experts en deelnemers samenkomen om te leren, te delen en te groeien. Een waardevolle uitwisseling van kennis en ervaringen.
Voor opdrachtgevers
Een compleet inburgeringspakket met ervaringsdeskundigen
Een nieuwe aanpak
Stichting Papili heeft een nieuwe aanpak in de begeleiding van vluchtelingen met een verblijfsstatus. Het programma sluit enerzijds aan bij bestaande methodieken en bevat daarnaast een belangrijk nieuw element; trauma- en rouwverwerking.
Speciale doelgroep
Momenteel focussen we ons op vrouwelijke vluchtelingen tussen de 23 en 40 jaar met een verblijfsvergunning. Zij zitten volgens de nieuwe Wet inburgering 2022 al in het proces van inburgering of gaan beginnen. In de toekomst zal deze groep breder worden.
Onderscheidend vermogen
Vanuit onze gecombineerde ervaring weten wij dat laagdrempeligheid en herkenning belangrijke elementen zijn voor succesvolle begeleiding van vluchtelingen. Daarnaast is traumaverwerking een uniek onderdeel van het programma. Met deze insteek ondersteunen we de vluchteling in het ontplooien van eigen talenten, welke ingezet kunnen worden in (vrijwilligers)werk en/of op school.
Zelfredzaamheid
Aan het einde van het traject zal de deelnemer op de hoogte zijn van de gang van zaken in Nederland en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Bovendien zullen de nieuwe Papili’s (zoals wij de deelnemers noemen, nadat ze het hele traject hebben doorlopen) zich profileren als voorbeeldmaatje en coach voor de nieuwe groep deelnemers.
De meerwaarde voor opdrachtgevers
Hulpverlening door professionals met een vluchtelingenachtergrond
De mensen achter Stichting Papili weten uit eigen ervaring hoe het is om te vluchten en hoe moeilijk het kan zijn om je weer thuis te voelen, kansen te zien en een toekomst op te bouwen.
Onze kernwaarden
Dankbaarheid
Groei
Verbinding
referenties
Wat opdrachtgevers zeggen over Papili
Gemeente Nederweert
Als Gemeente Nederweert ondersteunden we de ontwikkeling van idee naar programma. Succes Stichting Papili! #samenaandeslag
Carla Dieteren - Wethouder
Gemeente Weert
Dat er heel veel belemmeringen zijn die het moeilijk maken in onze maatschappij, als iemand hier komt. Papili sluit aan op die alleenstaande vrouwen. Papili biedt vertrouwen en veiligheid, waardoor de kandidaten zich open kunnen stellen en ontwikkelen.
Hilke van Heumen - Beleidsadviseur
Gemeente Weert
Wij hebben op persoonsniveau gekeken… hoe was het en hoe ver zijn de deelnemers gekomen. Ik ben tevreden. Het kunnen kleine stapjes zijn, maar het zijn stapjes die relevant zijn voor de desbetreffende deelnemer.
Ümügül Tasim - Teamleider participatie
Vraag een Demo aan!
Een overtuigende presentatie en ervaringsverhaal van één van onze Papili's
Onze aanpak
Samen aan de slag met...
oorlogs- en culturele trauma’s
psycho somatische klachten
verbeterde integratie in de
Nederlandse samenleving
bestrijding eenzaamheid en afhankelijkheid
verlagen cultuurcloof en sociale druk
betere kennis van de wet- en regelgeving
Lees het laatste nieuws
Wereldvluchtelingendag 2024🟠🔵
Op deze dag willen we een extra ode brengen aan alle Papili's (en in opleiding) voor het voltooien van het Papili programma. Van getraumatiseerde vluchteling naar een zelfredzaam persoon integreren met een uniek programma.
Uitnodiging: Papili symposium 10 juni
Bezoek de eerste editie van het Papili Symposium, georganiseerd in samenwerking met de gemeente Weert. Het evenement is toegewijd aan het bevorderen van integratie binnen Nederland en het delen van expertise. Ga de dialoog aan en laat je inspireren als expert op het gebied van integratiebeleid.