Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.
Nieuws en kennis

Het Papili-programma is van start gegaan

Ervaringsverhaal
Nieuws & kennis
28
September 2022

Het Papili-programma is van start gegaan

In de komende 11 weken ontwikkelen de nieuwe kandidaten van rups, cocon naar Papili. Met als uiteindelijke doel in het leven te staan als een Papili en begeleidt worden als zelfredzame vrouw.

‘’Vluchten van (t)huis is een pijnlijke herinnering en de ervaringen kunnen aan je blijven knagen. Thuis is nooit te vervangen, maar thuis is ook niet meer hetzelfde. Een échte Papili wil zelfstandig werken aan een nieuw hoofdstuk in haar leven. Een medelander, onderdeel worden van de Nederlandse maatschappij. Van vluchten naar zelfstandig vliegen. Maar hoe doe je dit alleen? Bij Papili doen wij dit samen en geven wij het fundament,’’ aldus Fereshteh Moradi - trainer/therapeut.

Over het Papili-programma

Het Papili-programma is een unieke methode om vluchtelingen met een verblijfstatus te helpen integreren in de Nederlandse maatschappij. Het programma bestaat uit drie fases (rups, cocon en Papili), welke zijn gebaseerd op het persoonlijk verhaal van elke deelnemer.

Onze professionals gaan met de kandidaat aan de slag om hun positie op de arbeidsmarkt te verstevigen en handvatten te geven.

Nieuwe gemeenten sluiten zich aan

Wij verwelkomen de kandidaten van de gemeenten Weert, Cranendonck en Nederweert. De kandidaten hebben net een intake en een persoonlijke motivatie test achter de rug. Op basis van de uitslag is er selectief gekozen voor 10 deelnemers die mogen starten met de gemeenten.

Uiteindelijk willen wij alle vrouwen in dezelfde situatie helpen, maar wel op het juiste moment. Wij moeten dit samen doen met de kandidaat, alleen dan kunnen wij het samen tot een succes brengen.

De kandidaten: vrouwelijke alleenstaande vluchtelingen

Elke kandidaat heeft haar eigen verhaal. Het zit in ons aard om te luisteren en de situatie te begrijpen. Het is bijzonder om zoveel sterke vrouwen met elkaar verbonden te zien. Zonder een woord te spreken voelen zij elkaar aan.

Pilot starten in uw gemeente?

Wij vertellen u graag meer over het Papili-programma voor uw gemeente. Het Papili-programma is landelijk beschikbaar en geschikt voor elke gemeente. Wij introduceren u graag het Papili-programma middels onze demo gericht op uw gemeente. Kom met ons in contact via info@papili.nl.

Ander nieuws en weetjes

Andere ervaringsverhalen

Laten we samen terugkijken op een zeer geslaagd evenement! Een unieke gelegenheid in samenwerking met de Gemeente Weert waar experts en deelnemers samenkomen om te leren, te delen en te groeien. Een waardevolle uitwisseling van kennis en ervaringen.

Op deze dag willen we een extra ode brengen aan alle Papili's (en in opleiding) voor het voltooien van het Papili programma. Van getraumatiseerde vluchteling naar een zelfredzaam persoon integreren met een uniek programma.

Bezoek de eerste editie van het Papili Symposium, georganiseerd in samenwerking met de gemeente Weert. Het evenement is toegewijd aan het bevorderen van integratie binnen Nederland en het delen van expertise. Ga de dialoog aan en laat je inspireren als expert op het gebied van integratiebeleid.