Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.
Nieuws en kennis

Fase 2 Cocon voltooid

Ervaringsverhaal
Nieuws & kennis
22
December 2022

Fase 2 Cocon voltooid

De tweede belangrijke mijlpaal in de reis als Papili: Cocon! De kandidaten hebben deze fase succesvol afgerond en zijn klaar voor de sollicitatie. Uit handen van hoofdtrainer Fereshteh ontvangen de Papili's het certificaat. Met als beloning een grote glimlach.

Wij hebben in de fase Cocon gewerkt aan het fysiek solliciteren op een nieuwe baan. Om deze grote stap te kunnen maken zijn wij terug gegaan naar het begin. De kandidaten zijn niet bekend met onze normen en waarden, cultuurverschillen en de Nederlandse werkethos. Maar ook de faciliteiten om werken mogelijk te maken en ondersteuning vanuit de overheid. Voor de Nederlandse burger vanzelfsprekend, maar voor onze kandidaten niet.

Praktijkoefening

Onder begeleiding van professionele trainers hebben de kandidaten kunnen oefenen voor het échte sollicitatiegesprek. Wij hebben gewerkt met verschillende methodieken en het nabootsen van de praktijk. De kandidaten hebben in een rollenspel het solliciteren kunnen oefenen. Een directeur gespecialiseerd in werving & selectie heeft de sollicitaties beoordeeld en de sollicitaties van de kandidaten fijn geslepen. En toen was het moment daar... de sollicitatie!

Video sollicitatie

Een sollicitatie is extra spannend in de situatie van onze kandidaten. Instappen in een onbekende ervaring en wereld. Je CV kan niet gedeeld worden. Wij weten hoe graag de kandidaten deze baan willen, daarom willen wij met een video sollicitatie solliciteren. Het geeft direct een beter beeld aan de potentiële werkgever.

Ander nieuws en weetjes

Andere ervaringsverhalen

Laten we samen terugkijken op een zeer geslaagd evenement! Een unieke gelegenheid in samenwerking met de Gemeente Weert waar experts en deelnemers samenkomen om te leren, te delen en te groeien. Een waardevolle uitwisseling van kennis en ervaringen.

Op deze dag willen we een extra ode brengen aan alle Papili's (en in opleiding) voor het voltooien van het Papili programma. Van getraumatiseerde vluchteling naar een zelfredzaam persoon integreren met een uniek programma.

Bezoek de eerste editie van het Papili Symposium, georganiseerd in samenwerking met de gemeente Weert. Het evenement is toegewijd aan het bevorderen van integratie binnen Nederland en het delen van expertise. Ga de dialoog aan en laat je inspireren als expert op het gebied van integratiebeleid.